Nu firar vi 70 år i patienternas tjänst!

Om oss

Vad är Vi gör skillnad?
Vi gör skillnad startade som ett upprop inför valet 2014. Nu har det utvecklats till en plattform för att väcka uppmärksamhet och sprida kunskap om privat driven vård och omsorg. Här visar vi hur 14 000 företag och 181 000 medarbetare varje dag bidrar till en modern välfärd. Vi gör skillnad är partipolitiskt obundet.

Varför behövs Vi gör skillnad?
Den privat drivna vården och omsorgen bidrar till högre kvalitet, ökad tillgänglighet och större mångfald. Det är fakta som vi är stolta över. Men okunskap och fördomar om branschen står i vägen för en viktig debatt om vår framtida välfärd. Politiker hotar att fatta beslut som gör det svårt – eller omöjligt – att driva såväl små som stora företag. Det innebär att rätten att välja eller välja bort vårdgivare försvinner för både patienter, omsorgstagare och medarbetare.

Vilka står bakom Vi gör skillnad?
Vårdföretagarna är initiativtagare till plattformen Vi gör skillnad. Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftsform. Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag som tillsammans samlar 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Vad vill Vårdföretagarna?
Vårdföretagarna vill att privat driven vård och omsorg ska finnas i hela Sverige och kunna väljas av alla. Vården och omsorgen behöver både offentliga och privata aktörer för att skapa alternativ som passar alla, oavsett behov. Därför måste:

  • Alternativen bli fler
  • Valfriheten vidgas
  • Kvaliteten mätas och redovisas
  • Konkurrensneutralitet och förutsägbara villkor gälla

Läs mer om Vårdföretagarnas krav på sina medlemmar här.

Vi gör skillnad finns även på FacebookTwitterInstagram och Youtube. Testa vår chatbot Mytboten för att lära dig mer om vinster i välfärden.
Du kan också kontakta oss på hej@vigorskillnad.se.