Äldreboendet Persikan

På äldreboendet Persikan känner sig Ashraf sig hemma. I filmen förklarar hennes son Freidun Garshasebi vilket lättnad det är att hans mamma nu kan göra sig förstådd på sitt hemspråk. Shideh Hajihassani, våningsansvarig, berättar också varför hon tycker det är självklart att hon kallar alla för ”älskling”.


AdeoCare, Hemtjänst med demensvård

Se filmen om det privat drivna hemtjänstföretaget AdeoCare, som har särskild expertis inom demens och kognitiva sjukdomar. Här möter vi Sune som får möjlighet att vistas i sin älskade sommarstuga, så att både han och hans son Michael kan känna sig trygga.


Sinnligt barnmorskemottagning

Se filmen om den privat drivna barnmorskemottagningen Sinnligt i Uppsala. Kristina Forsman berättar om sina upplevelser och hur mötet med grundaren och barnmorskan Lotta Wiström gjorde skillnad.


Förhör en direktör del 1

Karin Rågsjö (v) och Mårten Roslund (mp) frågar ut Liselott Kilaas, koncernchef Aleris och Rasmus Nerman, vd och koncernchef Humana. Den bärande frågan är: behöver privat drivna och riskkapitalägda företag för att vi ska kunna upprätthålla en bra och modern välfärd?


Förhör en direktör del 2

Debatten om privat driven vård och omsorg är ständigt aktuell. Under Almedalsveckan bjöd vi in Anna-Lena Sörenson (s) och Agneta Granström (mp) som fick ställa sina viktigaste frågor direkt till Johan Fredriksson, vd och koncernchef Praktikertjänst och Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga.


Aleris Barncentrum & Vårdcentral

På Aleris Barncentrum & Vårdcentral i Uppsala står barnen i fokus. De är nämligen först i Sverige med att driva en vårdcentral som riktar sig särskilt mot barnfamiljer. För Carolinas familj har ABV betytt allt. Båda barnen har förkylningsastma, dessutom föddes sonen med ett hjärtfel vilket innebär att vårdbehovet för familjen är stort.


Aleris Joneberg

I Simrishamn driver Aleris äldreboendet Joneberg Plaza och trygghetsboendet Joneberg Merhem. Byggnaderna ligger precis intill varandra vilket skapar en naturlig länk däremellan.


Move & Walk konduktiv pedagogik

Move & Walk vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med neurologiska funktionsnedsättningar, som till exempel CP-skada, stroke, MS eller Parkinson. Lars Mullback, regissör och författare, är född med en CP-skada och är en av medgrundarna till Move & Walk. I filmen berättar han om deras unika verksamhet i Sverige, och varför företaget måste få gå med vinst. Du får också möta Maria, vars son Martin är kund hos Move & Walk.


Barnmorskekliniken Mammaproffsen

När barnmorskemottagningen Mammaproffsen öppnade i Alby fanns det inga andra mottagningar i området. I filmen möter vi grundaren Maja som tillsammans med sonen Rozze förverkligade sin dröm om att starta en egen verksamhet. Efter många år i landstinget hade Maja ideér om hur hon ville bedriva en barnmorskemottagning. Mammaproffsen har exempelvis en mångkulturell profil så att besökarna kan bemötas på deras hemspråk. Vi träffar även Stina som berättar hur Mammaproffsen skiljer sig från andra verksamheter.


Vardaga Demensakademi

Se filmen om en modern demensvård. ”Demensakademin” stödjer Vardagas verksamheter med kompetenshöjning och vägledning för medarbetare samt utbildning och stöd till närstående. I filmen träffar vi bland andra undersköterskan Jennifer och Karin som är anhörig och har genomgått utbildningen.