”Det här är Claes-Henrik. Han är ett rikt jävla as.”

Reepalu vill stoppa svinet Claes-Henrik. Men vem är det egentligen han sätter krokben för?

Majken och Reepalu är animatören Johan Reichs tolkning av PWCs rapport Rörelseresultat i välfärdsbolag – en jämförelse. Filmen väcker frågan hur Ilmar Reepalus välfärdsutredning skulle slå mot vård- och omsorgsföretagare – många av dem kvinnor – som driver eller vill starta en egen verksamhet.


”Här är vi alla en familj, här är ett litet Iran.”

På äldreboendet Persikan känner sig Ashraf sig hemma. I filmen förklarar hennes son Freidun Garshasebi vilket lättnad det är att hans mamma nu kan göra sig förstådd på sitt hemspråk. Shideh Hajihassani, våningsansvarig, berättar också varför hon tycker det är självklart att hon kallar alla för ”älskling”.


”Jag kan få välja vem som kommer hem till mig. Det är jätteviktigt.”

Se filmen om det privat drivna hemtjänstföretaget AdeoCare, som har särskild expertis inom demens och kognitiva sjukdomar. Här möter vi Sune som får möjlighet att vistas i sin älskade sommarstuga, så att både han och hans son Michael kan känna sig trygga.


”Vi måste få gå med vinst så att de goda åren kan täcka de dåliga.”

Move & Walk vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med neurologiska funktionsnedsättningar, som till exempel CP-skada, stroke, MS eller Parkinson. Lars Mullback, regissör och författare, är född med en CP-skada och är en av medgrundarna till Move & Walk. I filmen berättar han om deras unika verksamhet i Sverige, och varför företaget måste få gå med vinst. Du får också möta Maria, vars son Martin är kund hos Move & Walk.


”Vi startade med perspektivet att vi skulle vara där vi verkligen behövdes.”

När barnmorskemottagningen Mammaproffsen öppnade i Alby fanns det inga andra mottagningar i området. I filmen möter vi grundaren Maja som tillsammans med sonen Rozze förverkligade sin dröm om att starta en egen verksamhet. Efter många år i landstinget hade Maja ideér om hur hon ville bedriva en barnmorskemottagning. Mammaproffsen har exempelvis en mångkulturell profil så att besökarna kan bemötas på deras hemspråk. Vi träffar även Stina som berättar hur Mammaproffsen skiljer sig från andra verksamheter.