Världsledande inom njursjukvård

Diaverum är världsledande inom njursjukvård med 11 000 anställda i 20 länder.

I en ny Vi gör skillnad-film får vi höra dialyspatienterna Ahmed och Gunnar berätta om sina erfarenheter och varför det känns som att komma hem vid besöken på kliniken i Järfälla.

I filmen medverkar även Christina Sterner, Sverigechef och Raad Noori, undersköterska, som bland annat berättar om hur han upplever skillnaden mot att arbeta inom landstinget.


”Majken och Reepalu”

Reepalu vill stoppa svinet Claes-Henrik. Men vem är det egentligen han sätter krokben för?

Majken och Reepalu är animatören Johan Reichs tolkning av PWCs rapport Rörelseresultat i välfärdsbolag – en jämförelse. Filmen väcker frågan hur Ilmar Reepalus välfärdsutredning skulle slå mot vård- och omsorgsföretagare – många av dem kvinnor – som driver eller vill starta en egen verksamhet.


”Här är vi alla en familj, här är ett litet Iran.”

På äldreboendet Persikan känner sig Ashraf sig hemma. I filmen förklarar hennes son Freidun Garshasebi vilket lättnad det är att hans mamma nu kan göra sig förstådd på sitt hemspråk. Shideh Hajihassani, våningsansvarig, berättar också varför hon tycker det är självklart att hon kallar alla för ”älskling”.


”Jag kan få välja vem som kommer hem till mig. Det är jätteviktigt.”

Se filmen om det privat drivna hemtjänstföretaget AdeoCare, som har särskild expertis inom demens och kognitiva sjukdomar. Här möter vi Sune som får möjlighet att vistas i sin älskade sommarstuga, så att både han och hans son Michael kan känna sig trygga.